Будучи дорослими, люди все одно продовжують з трепетом і теплотою згадувати про своє перше кохання. Вони сумують за прекрасним почуттям, коли ще не були зраджені і кинуті, а повністю довіряли і покладалися на людину. Про підліткове кохання було знято безліч фільмів, але найкращі з них рекомендується подивитися навіть не любителям жанру. Серед них знайдуться як популярні підліткові американські комедії, так і сучасні драми, що змушують задуматися.

Хлопчик в дівчинці

Хлопчик у дівчинці
Хлопчик у дівчинці, www.afisha.ru

Кінофільми про обмін тілами не набридають ніколи. Якщо ви любитель "Чумової п'ятниці" або "Татові знову 17", то ця американська комедія про підлітків теж для вас. Вуді і Нелл — старшокласники, які не можуть один одного терпіти. За нещасним збігом обставин вони живуть по сусідству.

Вуді — дівчинка-відмінниця, зразкова учениця. Вона вірить в любов з казок і сподівається знайти свого принца на білому коні. А Нелл — повна протилежність. Він нахабний і не щадить почуття інших. На його рахунку не одне розбите серце.

Одного разу вони обмінюються тілами і вирішують скористатися цим шансом, щоб зіпсувати один одному репутацію. Але з часом підлітки зближуються і розуміють, що відчувають симпатію.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Поспішай кохати

Фільм знятий за мотивами роману Ніколаса Спаркса "Поспішай кохати". Головний герой, Лендон Картер, — звик отримувати все, що він хоче. У нього багаті батьки, безліч друзів і десятки шанувальниць. Але одного разу через свою необережність він стає винуватцем нещасного випадку. В покарання йому дають виконавчі роботи.

Картер повинен взяти участь в шкільному спектаклі. На репетиції він знайомиться з соромливою і скромною Джеймі, дочкою священика. Над дівчиною сміються однокласники і Картер, в тому числі. Але чим більше часу Лендон з нею проводить, тим більше усвідомлює, що починає закохуватися. Джеймі відповідає взаємністю, але їх щастю не судилося тривати довго.

Примітно, що на зйомки фільму пішло трохи більше місяця — 39 днів. І це ще за умови, що на той момент актрисі, яка виконала роль Джеймі, не було 18 років. Тому вона могла зніматися не більше 10 годин на добу.

Подібного роду сумні і красиві історії про кохання назавжди вкарбувалися в пам'ять, змушують цінувати кожну мить.

Страшенно красивий

Страшенно красивий
Страшенно красивий, kinoprofi.vip

Сучасна інтерпретація казки "Красуня і чудовисько", яка полюбилась ще з дитинства. Головного героя звути Алекс Кайл. У нього багаті батьки. Він частий гість вечірок і може зачарувати будь-яку дівчину своєї привабливою зовнішністю. Кайл гарний і прекрасно це знає. Алекс звик вирішувати проблеми за допомогою чарівної посмішки.

Але одного разу Кайл сильно розгнівав відьму, через що його життя зміниться назавжди. Вона вирішила покарати юнака і перетворила його на чудовисько. Обличчя Кайла повністю понівечене шрамами. Хлопець повинен почути освідчення в коханні від доброї і дбайливої дівчини, яка зможе полюбити його за внутрішню красу. І тільки за такої умови Алексу вдасться повернути колишній зовнішній вигляд.

Субмарина

Екранізація книги Джо Данторна. Легкий гумор, продумані персонажі нікого не залишать байдужими. Олівер — підліток з високим рівнем інтелекту, йому важко порозумітися з однолітками. Але в душі він невиправний романтик. Йому всього 15, але його цікавлять лише 2 два питання: чи зможе він втратити цноту до 16 років з однокласницею Джордан. Дівчинка страждає від екземи, вона терпіти не може романтичні прогулянки.

Не менш сильно його цікавлять взаємини власних батьків. Між ними багато розбіжностей. Олівер розуміє, що без його втручання незабаром все завалиться. І починає розмірковувати про те, як врятувати сім'ю.

Шістнадцять свічок

Шістнадцять свічок
Шістнадцять свічок, fishki.net

Фільм по праву можна назвати класикою в своїй категорії. Сюжет оповідає про старшокласницю Саманту Бейкер. Останнім часом вона терпить одну невдачу за іншою. Її близькі забули про 16 День народження дівчини. І весь вільний час присвячують старшій сестрі Саманти, яка незабаром виходить заміж.

Бейкер по вуха закохана в самого популярного хлопця в школі Джейка Райана. Але їй не вистачає сміливості, щоб просто заговорити з ним. При одному лише погляді на Джейка Саманта впадає у ступор.

В цей же час в Саманту закохався семикласник. Він докучає дівчані своїми залицяннями. Але Бейкер і раніше вірить, що незабаром в її житті відбудуться зміни в кращу сторону.

Привіт, Джулі!

Сім'я Лоскі переїжджає в новий будинок. Тоді хлопчик Брайс знайомиться з сусідкою Джулі. Дівчинка прибігла допомогти розібрати речі. Брайс відразу помітив, що Джулі набридлива. Йому захотілося, щоб вона скоріше пішла.

А ось думка Джулі про Брайса склалося зовсім інакше. З першого погляду дівчинка зрозуміла, що закохалася. У таємниці вона мріє про поцілунок з сусідським хлопцем, але їй ніяк не вдається привернути увагу Брайса.

Діти виховуються абсолютно по-різному. Традиції, погляди, цінності, принципи — у них відрізнялося все. Джулі росла вольовою дівчиною, яка не боїться постояти за себе, висловити власну думку. Їй все одно на думку оточуючих. Брайс ж, навпаки, намагається бути зразком для наслідування, боячись розчарувати батьків.

Незабаром з'ясувалося, що Джулі і Брайс повинні будуть вчитися в одному класі. І дівчинка не давала йому проходу. Брайс всіляко намагався відштовхнути її від себе, але марно. Роки йшли, і симпатія Джулі до хлопця згасла. А ось він нарешті розгледів в ній людину, з якою хоче бути разом. Тепер Брайс закоханий в Джулі, а вона хоче позбутися від нього. Чи будуть вони разом?

Добре бути тихонею

Добре бути тихонею
Добре бути тихонею, smartfacts.ru

Головний герой приховує своє справжнє ім'я і підписується всюди як Чарлі. Йому всього 15, він допитливий і емоційний. Чарлі прагне пізнати всю красу життя. У той же час хлопець дуже сором'язливий. Він починає писати листи незнайомцю.

У них Чарлі розповідає про свої будні, нові пригоди в житті і про переживання. Він навіть пише про своє перше кохання. Незабаром ці листи допомагають хлопцеві розкритися і кардинально змінити коло спілкування. Світогляд хлопця починає змінюватися, і він встає на шлях дорослішання.

Королівство повного місяця

Події фільму розгортаються в 60-их роках 20 століття. Двоє закоханих підлітків живуть одні на острові в Новій Англії. Одного разу обставини складаються на їх користь, і їм вдається втекти, позбутися нагляду батьків.

Сем — хлопчик-сирота. Батьки відмовилися від нього, і навіть в таборі Сем став ізгоєм через складний характер. А Сьюзі всього 12 років. Вона замкнута і часом не може контролювати емоції. Сьюзі живе мріями про інших світах, відмовляючись вірити в реальність.

Після того, як стало відомо про зникнення, розслідування очолив тренер бойскаутів. До операції підключається шериф спільно з владою. Підлітків вдається знайти, але виявляється, що це була не безневинна гра. Вони хотіли знайти місце, де вони будуть відчувати себе щасливими.

Клич мене своїм ім'ям

Клич мене своїм ім'ям
Клич мене своїм ім'ям, www.film.ru

Юнакові Еліо сімнадцять. Він проводить літо разом з батьками на віллі. Батько хлопця присвячує всього себе науковій діяльності. Він археолог, який пише нову роботу. Йому на допомогу вирушає молодий і амбітний американець Олівер, який зовсім недавно закінчив університет.

Еліо був змушений перебратися на горище, щоб не заважати Оліверу. Але це анітрохи не турбує юнака, так як поява незваного гостя ніяк не відбивається на звичного життя сім'ї. Еліо як і раніше ходить на річку, слухає музику і гуляє з подругою Марція. Вона стала першою для хлопця, але він розуміє, що Марція не приваблює його. А ось молодий асистент батька, Олівер, викликає куди більше інтересу. Він не тільки дуже красивий і класний, але і розумний.

Винні зірки

Хейлі Ланксастер хвора на рак. Їй всього 16, але вона змушена жити з думкою, що незабаром може померти. Хейлі страждає від депресії. Все міняє знайомство з хлопцем Огастусом. У нього немає ноги, хлопець також страждає від важкої хвороби, але продовжує жити повноцінним життям і насолоджується кожним моментом.

Спочатку Ланкастер і Огастус стають просто друзями. Але американський центр підтримки хворих надає їм можливість відправитися удвох в Амстердам. Там вони планують зустрітися з улюбленим письменником. Після цієї поїздки Хейлі і Огастут зближуються, між ними зав'язуються почуття. Дівчина починає цінувати життя.

X + Y

Нейтан Еліс відрізняється від своїх однолітків. Йому не цікаві галасливі вечірки і дівчата. З дитинства єдиними друзями Еліса були числа. Замкнутість не давала йому знайти справжнього друга. Математика — найдорожче, що є у нього в житті. Його здібності близькі до геніальних.

Батьки Нейтана турбуються за сина, вони вирішили відправити його на обстеження. І їхні побоювання підтвердилися. Лікарям вдалося виявити, що у Нейтана є явні ознаки аутизму. Ця новина ще більше ускладнює життя Елісу.

У нього помирає батько, після чого хлопець остаточно замикається в собі. Єдиним товаришем для Нейтана стає вчитель математики, який допомагає амбітному хлопцю з підготовкою до міжнародної олімпіади з математики. Там Еліс повинен буде взаємодіяти з іншими членами британської команди. Це призводить його в жах.

Скотт Пілігрим проти всіх

Скотт Пілігрим проти всіх
Скотт Пілігрим проти всіх, www.film.ru

В основі фільму лежить однойменний комікс Брайна Лі О`Меллі. Головний герой — Скотт. Він невдаха і займається рок-музикою. Весь свій вільний час присвячує групі. Таємно мріє облаштувати особисте життя. Але кожного разу стикається з поразкою. Незважаючи на це, Скотт продовжує вірити в свій успіх.

Потім він знайомиться з дівчиною Рамоною. Але події приймають несподіваний поворот. Щоб Скотт був разом з Рамоною, він повинен битися з усіма її колишніми хлопцями. Їх було семеро. Вони контролюють кожен крок дівчини. Пілігрим готовий на все, щоб бути разом з коханою.

Ромео і Джульєтта

Режисер мелодрами надихнувся історією кохання, що пройшла крізь століття. Він вніс своє бачення. В результаті вийшла цікава драма про справжню всепоглинаючу любов.

Життя в Вероні насичене і неспокійне в зв'язку з двома ворогуючими родинами: Монтеккі і Капулетті. Дочка одного з будинків збираються видати заміж. У будинку Капулетті влаштовують справжній бал-маскарад. Туди потай приходить хлопець з Монтеккі. Там він зустрічає Джульєтту і закохується з першого погляду. Їх почуття взаємні. Але лише після поцілунку вони дізнаються, що не можуть бути разом через сімейні ворожнечі.

Чи зможуть вони знайти щастя? Або любов двох молодих була з самого початку приречена на провал?

Посвячений

Посвячений
Посвячений, imdb.com

Глибока підліткова історія в жанрі фантастика про підлітка, якому на плечі впала відповідальність за майбутнє всього світу. Такі фільми круті тим, що змушують замислитися про майбутнє. Про наслідки нав'язливого бажання бути схожим на кумирів, яке так агресивно нав'язується рекламою.

Події розгортаються в ідеальному суспільстві. Щорічно проводиться церемонія, на якій старійшини розподіляють долі людей. По закінченню церемонії лише Джонас залишається невизначеним. Старійшини одноголосно дійшли висновку, що він повинен стати Хранителем пам'яті.

Незабаром Джонас починає навчання. Його вчителем стає Дающий. Він володіє всіма спогадими людства і не поспішає розповідати про них юнаку. Дающий попереджає, що отримані знання принесуть біль. Але Джонас не розуміє його, він відчуває тільки радість. Хлопець дізнався, що таке кольори, сни, музика. Але пізніше він починає розуміти, що ідеальне суспільство позбавило їх найголовнішого: любові. Вони не знають, що таке поцілунки, обійми коханої людини.

Потім Джонас дізнається про смерть, страждання і розуміє, що все це притаманне світу, в якому він живе. Просто називається по-іншому. Тоді Джонас вирішує, що пора міняти систему.

Літо. Однокласники. Любов

Один з найкращих американських підліткових фільмів про школу і перше кохання, який варто подивитися не тільки підлітку, а й батькам дівчаток.

Лола — старшокласниця. Вона веде звичайне підліткове життя. У неї є хлопець Чед, а також кращі друзі Емілі, Кайл і Дженіс. Випадковим чином Лола дізнається, що коханий зрадив її. Вона без роздумів розриває відносини.

Тоді Лола розуміє, що з Кайлом її пов'язують не тільки дружні відносини. Все було добре, але в один момент відносини між підлітками ускладнюються. Дівчина підозрює хлопця в зраді і йде від нього. Незабаром вони всім класом летять в Париж. Там Лола розуміє, що помилилася. Закохані відновлюють відносини. Вони прекрасно проводять час, веселяться, вперше займаються любов'ю.

Але відносини з матір'ю все ще натягнуті. Чи зможуть вони зрозуміти один одного?

Кіно — не просто спосіб розслабитися. Деякі цікаві і класні фільми, російські, в тому числі, обов'язкові для перегляду багатьом підліткам. Це допоможе зробити висновки і уникнути помилок в майбутньому.