Таємничість і загадковість завжди приваблює, а що стосується досліджень того, як працює людський мозок, то і подавно. 5 міфів про мозок, в які вірить більшість людей:

Лівопівкульне/правопівкульне мислення. Спростувати це переконання вдалося вченим, які провели більше 1000 МРТ мозку. Після експерименту не було встановлено жодних закономірностей переважання роботи лівої чи правої півкулі.

Всі наші здібності — вроджені і залежать швидше від спадкових факторів. Це невірне твердження. Щоденна робота над собою допоможе не тільки поліпшити пам'ять, але і навчить успішніше концентрувати увагу, а також допоможе зробити мислення більш гнучким.

вчені дослідили людський мозок
вчені дослідили людський мозок

Ми використовуємо тільки 10% свого мозку. Цей міф спровокували голлівудські фільми. Адже людям зручно думати, що в нас закладені якісь таємничі можливості. Закладені, це так. Але лише розкрити їх можемо ми самі. Ми використовуємо увесь свій мозок для взаємодії з світом, але в залежності від типу завдань задіємо різні його відділи.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Мозок "стискається" без води. Так, достатню кількість рідини дійсно сприяє кращому функціонуванню мозку і зневоднення ще нікому не було корисно, але мозок — не губка. Він не може стискатися і розширюватися в залежності від кількості випитої рідини.

мозок
мозок

Існує віковий період для навчання. Деякі батьки впевнені, що якщо вони не закладуть у ранньому віці дитини численні знання, потім він буде не в змозі засвоїти корисну інформацію. Це не так: людський мозок має нейропластичність, що дає шанс вчитися в будь-якому віці.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зниклі безвісти, вільна торгівля та санкції: в Німеччині запропонували проросійський план досягнення миру в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", роздягайтесь, буде гаряче: глобальне потепління у найближчі 5 років покаже людству справжні аномалії

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі.