Ще давно Марс міг бути цілковито реальниим місцем для життя, це був просто рай для органіки! На поверхні планети плескалися моря і океани, атмосфера захищала планету від астероїдів, а завжди теплий клімат сприяв розвитку життя та розповсюдженню організмів. Якби так йшло і далі, на Марсі могло б з'явитися життя! Але це зупинилося. На планеті сталася катастрофа. Атмосфера раптом стала дуже тонкою, магнітне поле просто згасло а моря і океани випарувалися! Єксперти роками вивчають питання цієї катастрофи, але точну причину вимирання органіки не доказали. Все, що залишилося на Марсі - іржавий пісок, каміння і різноманітні скелясті уламки. Але зараз з'явилася інформація, яка приголомшила увесь світ!

Колонізація Марса
Колонізація Марса


Кратер Гейл на Марсі - це дуже незвичайне місце. Діаметр його 154 кілометри, а стінки цього об'єкта покриті осадовими породами, які колись могли заповнювати кратер повністю. Природа таких відкладень експерти ще не до кінця вивчили, існує велика імовірність, що дуже давно кратер представляв собою велике озеро. У водах цього озера цілком реально могло ховатися і розвиватися життя.

Знайдені в "озері" органічні частинки мають біологічне походження. Тому аналіз органічних молекул, показав, що описана гіпотеза може виявитися правдою.

Дослідження на Марсі, фото: NASA
Дослідження на Марсі, фото: NASA

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

До речі, наше розуміння марсіанських молекул дуже обмежене і неповне. Коли молекули були витягнуті марсоходом з глинистого ділянки, званого формацією Мюррея, їх попередній аналіз показав наявність в них групи деяких сполук. На Землі ці сполуки зазвичай зустрічаються в сирої нафти, що складається з перегрітих мертвих організмів, таких як зоопланктон і водорості, а також у вугіллі з мертвих рослин. Вважається, що подібне утворення з'являється абиотическим способом - тобто за допомогою фізичного процесу.

Марс
Марс

Для того, щоб виявити походження виявленої речовини, експерти з Вашингтонського державного університету вирішили використовувати метод піролізу для аналізу виявлених тіофенів.

Ці тіофени вони могли виникнути при вулканічної активності або процесах, здатних виділяти тепло.

Марс
Марс

Так що дуже можливо, що колись давно, задовго до появи на Землі людства і навіть динозаврів, Марс міг похвалитися існуванням бактеріальних колоній, які виробляли тіофену. Потім, коли Марс висох, тіофен скам'яніли, але їх знайшли ми, через мільярди років.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що фильмы про космос не дадут оторваться от экрана?

Як повідомляв портал "Знай.ua", Каждый день вынуждена смотреть ему в спину — как живет вдова Юрия Гагарина

Також "Знай.ua" писав про Рекордний вибух Чорної діри — яким було гігантське виверження і де воно відбулося