Кріп, петрушка і магазинні салатні листки - це далеко не вся зелень, яка необхідна для здорового та різноманітного харчування. Цікаво, що багато корисного можна знайти й серед бур'янів - і це не лише оспівана кропива та загальновідома кульбаба.

Яглиця звичайна

Яглиця звичайна, фото sovkusom.ru
Яглиця звичайна, фото sovkusom.ru

Ця рослина з'являється повесні першою. Її можна відшукати на тінистих вологих місцинах в лісі. Також яглицю вирощують як декоративну рослину. У їжу вживають листя і молоді пагони, які мають смак морквяного бадилля. Траву можна додавати в салати, супи, омлет і соус песто. Крім цього, бур'ян використовують як начинку для равіолі та пирогів.

Кропива дводомна

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Напевно, найвідоміший з бур'янів, які вживають в їжу. Традиційно з нею готують зелений борщ, також кладуть у салати. Рослина пекуча й боляче "жалить" - тому перед вживанням її треба обробити окропом.

Грицики

Листя рослини трохи нагадують кульбабу, але сплутати їх важко - на зламі в рослини не виділяється "молочна" рідина. Листя також інше на смак, воно не має гіркоти, а смаком нагадує листя кучерявої капусти. Бур'ян підходить для будь-яких овочевих страв, так як він посилює їх смак - додавати його можна навіть як салати, так і в гарячі страви.

Кульбаба лікарська

Ця рослина росте усюди і відома усім, але далеко не всі її вживають у їжу, а дарма. Листя кульбаби гірке, і тому його можна використовувати як додаток у зелених салатах. Жовті квіти кульбаби йдуть на варення і вино, але для їх приготування знадобиться чимало сировини.

Примула звичайна

Примула звичайна, фото sovkusom.ru
Примула звичайна, фото sovkusom.ru

Примула проростає, як тільки зійде сніг і майже відразу зацвітає. У їжу йде листя, яке своїм смаком схоже на шпинат або латук, але з більш вираженим ароматом і сильнішим смаком.

Черемша

Черемша, фото sovkusom.ru
Черемша, фото sovkusom.ru

Черемша знаменита своїм цибулево-часниковим запахом, і з'являється вона досить рано. Використовувати її можна будь-яким способом: смажити, квасити або їсти сирою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Весна перемогла: в Україні зацвіли перші кульбаби

Як повідомляв портал Знай.ua, А ви знали? Ці трави вбережуть від застуди.

Також Знай.ua писав, що Дієтологи назвали найкориснішу травневу зелень.