Влітку нашому організму потрібен особливий раціон, оскільки через піт ми втрачаємо речовини, необхідні для енергії та бадьорості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗокрема, під час потіння ми втрачаємо електроліти (натрій, хлор та калій), пояснює дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook.
Що їсти у спечу
Фахівець радить у спекотні літні дні пити воду, але водночас збагатити її продуктами, які багаті на ці речовини: ягодами, огірком, селерою, м'яка п'ятою, шпинатом.
Скиталінська рекомендує просто подрібнити ці продукти, залити водою і дати настоятися. Такий напій чудово втамовує спрагу, покращує самопочуття та додасть бадьорості.
Що не їсти в спечу
Проте у спечу варто відмовитися від солодощів, бо вони спричиняють бродіння у шлунку. Також викресліть з раціону ковбаси, сосиски та обмежіть кількість м яса.
"Знай.uа" нагадує, що загальні рекомендації для тих, хто хоче схуднути, досить умовні. Кожен організм індивідуальний, і програма дій повинна бути складена з урахуванням всіх нюансів. Важливу роль в списку значущих чинників відіграє тип фігури. Не врахування цього чинника є однією з найпоширеніших помилок в процесі схуднення.
Худни, відповідно до свого типу фігури.
Тип статури: ендоморфи.
Пишнотіла красуня. Ендоморфи мають високий рівень жирових відкладень і схильні швидко набирати вагу. Вони, як правило, невеликого зросту.
Ендоморфи володіють м'яким яким, пишним, округлимо тілом. У них сповільнений обмін речовин, вони легко набирають зайву вагу, і їм потрібно наполегливо працювати, щоб скинути жир. Ендоморфи часто мають крупну статуру, більш широкі стегна, ніж плечі, що в сумі утворює грушоподібну фігуру.
Також нагадуємо, згідно з даними, опублікованими в Міжнародному журналі про ожиріння, люди, які з'єднання їдають на сніданок достатню кількість білка, в обід споживають на 26% менше калорій, в порівнянні з тімі, хто їсть мало білкової їжі.
На думку дієтологів, багатий білковою їжею сніданок в кінцевому підсумку призводить до зниження ваги і нормалізації роботи кишечника, а також благотворно позначається на продуктивності.