Здається, вже всі знаєте і вас не можна нічим здивувати? Тоді ловіть: рецепт шоколадного десертного супу з грейпфрутом. Такого ви точно не очікували. Смак цього супчика не може залишити байдужим. З'ївши один раз закохаєшся на все життя.

Думаєте, суп - це щось наваристе з м'ясом і з овочами? Звичайно це так, але не завжди. Є велика кількість солодких десертних супів, який не звичний і дуже цікаві. повідомляє Clutch.ua.

Отже, любителькам солодкого присвячується!

Складові:

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

  • Горький шоколад - 150 г
  • Вершки (жирність 22%) - 100 мл
  • Цукор - 1 ст. ложка
  • Грейпфрут, краще рожевий - 1 шт.
  • Щіпка меленої кориці
  • Какао - порошок - 1-2 ст. ложки
  • Листочки м'яти для прикраси

Спосіб приготування:

Шоколад розламати на шматочки і розтопити в сотейнику на водяній бані.

Вершки нагріти на слабкому вогні і влити в сотейник з шоколадом. Додати 0,5 ст. ложки цукру, добре перемішати.

Грейпфрут очистити від шкірки і плівок, вирізати м'якоть, посипати її порошком какао, корицею і цукром, що залишився.

Можна обпалити філе пальником.

Суп налити в тарілку, зверху покласти скибочки грейпфрута, прикрасити листочками м'яти і відразу подавати.

Нагадаємо, для приготування щоденного і святкового раціону потрібно використовувати максимальний арсенал продуктів, наповнених життєво необхідними корисними речовинами.

У приготуванні цієї страви, якщо хочете, що б воно було зовсім пісним, можна не використовувати рослинне масло, а сир додати з мінімальною жирністю.

Отже, інгредієнти:

  • Курячий бульйон або вода - 1,25 л
  • Рис - 1,5 склянки
  • Селера - 2 стебла
  • Помідор - 2 шт.
  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Кабачок - 200 г
  • Лук порей - 200 г
  • Кріп і петрушка
  • Рослинна олія - ​​4 ст. ложки
  • Тертий сир - ½ склянки
  • Сіль, перець, італійські трави

Спосіб приготування:

Помідори обдайте спочатку окропом, а потім крижаною водою. Зніміть шкірку.
Наріжте овочі однаковими за розміром кубиками.
Поставте на плиту сковороду, влийте 2 ложки рослинної олії.
У сковороду покладіть селеру і болгарський перець. Обсмажте 2-3 хвилини. Додайте кабачок і обсмажте.
Покладіть в сковороду помідори і тушкуйте з італійськими травами і перцем 5-7 хвилин.
У другій сковороді пасеруйте цибулю порей 2-3 хвилини. Всипте рис і обсмажте 3-4 хвилини.
Влийте до рису 1 чашку бульйону. Варіть на повільному вогні, помішуючи. Коли рідина випарується, влийте ще півчашки бульйону. Повторіть процес 2 рази.
Додайте до рису тушковані овочі, залийте останньою порцією бульйону, посоліть на смак, додайте перець і тушкуйте до повного вбирання рідини.
Нарубайте зелень.
Натріть на тертці сир.
Посипте зеленню і сиром.

Портал "Знай.uа" повідомляв, як приготувати смачний і дуже ситний несолодкий пиріг зі шпинатом і плавленим сирком. Його дуже просто приготувати в мультиварці. Любителям зелені він обов'язково сподобається, а гості неодмінно подякують вам за смачне блюдо.