Мешканці восьми сіл на Тернопільщині перекрили доїзд до однієї із свиноферм у селі Ланівці. Люди протестують проти нестерпного смороду, а працівники ферми не можуть завести тваринам корм.

Про це пише видання "Інформаційний простір Тернопілля".

"Буває, що гній із свиноферми стікає просто до нашої річки", – обурюється житель міста Ланівці Олег.

Річка, в яку течуть нечистоти, впадає у два місцеві ставки. Тож у них мешканці вже не можуть купатися. Багато людей нарікають на нестерпний запах, який поширюється на десяток навколишніх сіл, адже до найближчого подвір'я від однієї із свиноферм – приблизно 50 метрів.

Також нарікають і на аміак із відходів, який шкодить їхньому здоров'ю.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"В нас така екологічна катастрофа, що жінки дітей не виношують, а захворювання на онко зросли майже на чверть. І всі пояснюють це тим, що заражена і вода і повітря", - розповіла "Знай" місцева жителька Оксана.

Читайте також: На Івано-Франківщині розкинулось село у формі тризуба

Люди просять взагалі забрати одну ферму з території міста, а на іншій бодай зменшити кількість тварин.

"Ми звертались до екологічної служби, в міліцію і прокуратуру, щоб захистили права громадян на чисте довкілля", – розповів голова громадської ради Марія Романчук.

А тим часом до правоохоронців звернувся і сам власник ферми зі скаргою на людей, що через них свині змушені голодувати. За два дні протесту ланівчани не впустили на територію підприємства жодної вантажівки із кормом.

"На суботу ми запланували зустріч із всіма фахівцями і будемо вирішувати це питання. Адже люди зараз перешкоджають роботі підприємства. Це ж тварини, вони живі та хочуть їсти. Це не є добре", – сказав директор підприємства Василь Мацкевич.

Натомість, на гної з-під свиней добре вирощувати цукровий буряк, але для інших культур цей гній не годиться.