Звіт G7 починається із заяви про те, що енергетичний сектор України знаходиться в стані кризи з моменту здобуття незалежності в 1991 році, і першочерговою проблемою України є залежність від імпорту електроенергії з Росії.

Про це Interfax.com.ua повідомив Карлос Паскуаль - старший віце-президент консалтингової компанії IHS, яка в минулому році на запрошення Мінфіну України аналізувала полегшення податкового навантаження для приватного сектора газовидобутку.

"У 2015 році частка імпорту газу впала до 45%, а з Росії - до 18%. Україна в даний час здійснює імпорт газу через Польщу, Угорщину і Словаччину, а також Росію... У 2015 році імпорт з Європи становив 28% споживання газу в Україні, але більша його частина має російське походження", - відкрив подробиці держзакупівель Паскуаль.

Це стало можливим тому, що тепер імпорт газу в Україну здійснює не тільки "Нафтогаз", а й "ряд нових приватних імпортерів".

Днями раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не виключив закупівлю газу в Росії на кредитні гроші, які можуть бути надані Світовим банком.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Український уряд прийме позитивне рішення, якщо "Газпром" зробить правильну пропозицію", - заявив він в інтерв'ю Reuters. Зокрема, Гройсман повідомив, що Україна розраховує отримати від Світового банку кредит в 500 млн доларів на закупівлю газу.