У США офіційно схвалили флібансерин - перший у світі препарат для відновлення сексуального потягу у жінок. Про це повідомляє The New York Times.

Консультативна група управління з контролю за продуктами харчування і лікарськими засобами США схвалила препарат для жінок, ослаблення лібідо яких не пов'язане з хворобами і розладами у стосунках. За таке рішення проголосували 16 членів організації.

Незважаючи на позитивні характеристики препарату, він викликає побічні явища - низький тиск, непритомність, нудоту і запаморочення. Збільшення свого сексуального потягу пацієнтки оцінили в 0,3 бала за шестибальною шкалою.

Флібансерін створили як антидепресант німецька фірма Boehringer Ingelheim, але після відмови FDA в 2010 році німці продали його невеликої американської компанії Sprout. У 2013 році FDA знову відхилило "віагру для жінок".

Після цього жіночі організації почали потужну кампанію під гаслом "Зрівняємо рахунок". Активісти звинувачували FDA в гендерній дискримінації: організація нібито схвалила віагру та інші препарати для поліпшення сексуального життя чоловіків, але нічого не зробила для жінок.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Матеріал по темі: Американці виявили тварину, що розмножується без сексу

Остаточне рішення FDA має ухвалити 18 серпня, бо багато організацій виступили проти вживання такого препарату.