Сьогодні о 20:00 у с. Колонщина Макарівського району Київської області два професійних пілоти-повітроплавці Сергій Скалько та Юрій Бейдик вперше піднімуть в небо на двох повітряних кулях гігантський український рушник.

Про це "Знай" повідомила представник Нацреєстру рекордів України Лана Вєтрова.

"Такої унікальної події досі ще не було в Україні. Загальна площа рушника, виготовленого з бязі, склала 750 квадратних метрів, довжина – 50 метрів, а ширина – 15 метрів", - розповіла вона.

Розмальовували найбільший рушник студенти Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Читайте також: "Країна мрій" шокує гостей повітряними кулями заввишки 25 метрів

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Якщо дозволять погодні умови, рекорд зможуть побачити навіть кияни.

"Насправді, багато чого залежить від стихії, але цілком може бути, що мешканці столиці також побачать український символ-рекордсмен в небі зі своїх вікон", - розповіла Лана.

Всього на розписування символу України витратили понад 12 відер фарби.

Це досягнення номінують на рекорд України і планують зареєструвати експерти Національного Реєстру рекордів в рамках Міжнародного етнічного фестивалю "Країна мрій".

Нагадаємо, головною фішкою фестивалю цього року в червні стане шоу повітряних куль "Монгольферія" заввишки зо 25 метрів. Це висота 9-поверхового будинку.

"Традиційний парад куль з вогняним шоу ми збагатимо культурологічним проектом "Повітряне мистецтво". Драйву додаватимуть креативні, епатажні пілоти, які завзято управлятимуть стихіями вітру, вогню та повітря", - каже директор Школи пілотів Київського повітроплавного товариства Сергій Скалько.

"Країна мрій" цього року переїде до "Пирогово" з Феофанії. Організатори очікують на 50 тисяч відвідувачів.