Канадський уряд виділить 5 мільйонів доларів на розвиток правоохоронних органів України. Про це повідомив прем'єр Арсеній Яценюк. За його словами, ці гроші підуть на тренування нової патрульної служби.

"Це хоч і невеликі гроші для нашої майбутньої поліції, але дуже добре, що це саме допомога, а не кредит. Також важливо, що канадці обіцяють в комплексі із цими грошима свій професійний супровід. Іншими словами, контролюватимуть рух грошей, що у випадку України дуже важливо", - говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії AFS.

Матеріал за темою Національна поліція запрацює вже з першого липня - Луценко

Проблемою українських реформ, на думку експерта, є їхня аморфність і автономність.

"Міністерство внутрішніх справ не раз заявляло про експеримент із поліцією у Києві, про реформування своїх кадрів, але чіткої систему майбутньої поліції ще й досі немає. Так само як і чітких витрат на неї — скільки треба техніки, машин, одягу, інструкторів тощо. Тому порахувати, що за ці гроші можна змінити, дуже важко", - каже фахівець.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Матеріал за темою Євросоюз надав Україні 1,8 млрд євро

Він вважає, що ефективна реформа правоохоронних органів повинна проводитися в комплексі із пенсійною реформою, зміною до адміністративного кодексу, низкою заходів по боротьбі з корупцією та зміною правил із матеріально-технічного забезпечення.

"Особливо для росту нашої економіки важливе останнє. Якщо на законодавчому рівні приймуть закон, який буде зобов'язувати купувати правоохоронцям лише товари українського виробництва, то можна буде за рахунок цього стимулювати промислове виробництво. Адже зараз у МВС служить 172 тисячі осіб. Аби забезпечити кожного лише сучасною екіпіровкою, треба 25-27 тисяч гривень. А якщо ще порахувати комп'ютери, російські радари, автомобілі тощо, то вийде ще більше".