Удар гучністю у двісті децибел, що може зруйнувати барабанні перетинки, – таким буде результат одночасного підстрибування усіх людей на землі.

Такі висновки зробили журналісти видання Business Insider, котрі провели спільні розрахунки з астрофізиком Полом Саттером з Університету штату Огайо у Сполучених Штатах Америки та фізиком Марком Босленом з Сандійської національної лабораторії, пише портал GoGetNews.

У випадку, якщо усі 7,3 мільярдів жителів планети одночасно підстрибнуть на узбережжі, то така синхронна дія викличе хвилю висотою в тридцять метрів і призведе до землетрусу силою у вісім балів.

Читайте також: Українці зможуть торгувати землею в інтернеті

Також учені спільно з журналістами прорахували і з'ясували, що стрибок усього населення планети поруч з об'єктами інфраструктури викличе руйнування залізниць, мостів, будівель і ліній електропередач.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Поряд з цим науковці поспішили заспокоїти панікерів, уточнивши, що масовий стрибок не спричинить за собою сходження Землі з її орбіти.