Вчора вночі, 17 червня, у Харківському дельфінарії народилося дельфінятко. Це були складні пологи, які тривали майже два дні.

Про це повідомляє мережа дельфінаріїв "Немо" на офіційному сайті.

"Через проблеми з розкриттям шийки матки у самки скривило і паралізувало хвіст. Спеціалісти провели складну процедуру стимуляції і тільки після цього вона змогла народити. Народити і вижити з такими ускладненнями в природних умовах неможливо", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: В Японії на берег викинулись 150 дельфінів

Маму Віту вже одного разу рятували, коли в 2007 році її викинуло на берег Чорного моря, тоді завдяки ветеринарам вона вижила. Тата новонародженого, Гешу, теж врятували, викинутого на узбережжі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Самка почувається вже набагато краще, м'язи хвоста приходять в норму. Вона вся занурена у материнство і ні на секунду не залишає своє чадо: годує його молоком, вчить триматися на воді, пірнати і спливати.

Зазвичай на визначення статі малюка йде не менше місяця, але в цей раз вже вдалося визначити, що це хлопчик. Він абсолютно здоровий, повний сил та енергії.

Дельфінарій оголосив конкурс на краще ім'я малюка.