Айварас Абромавічус, міністр економічного розвитку і торгівлі, пропонує подовжити заборону державних перевірок для бізнесу на півроку. Він домовився із прем'єр-міністр Арсенієм Яценюком про винесення на цього питання на найближче засідання Кабінету міністрів.

"Це мінімум, що ми можемо зробити для нашого бізнесу в таких складних економічних умовах, які вони відчувають", - пояснив свою ініціативу Айварас Абромавічус.

Умови, запропоновані Мінекономрозвитку, полегшать ситуацію для бізнесу. В першу чергу, для малого та середнього, вважають у Міжнародному центрі перспективних досліджень.

"Звісно, що від усіх обов'язкових перевірок нікого не звільнятимуть. Йдеться лише про позапланові", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Читайте також Кабмін залишив корупційні схеми у Фіскальній службі

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

З позаплановими перевірками приходили працівники санстанції, пожежники та чиновники районних адміністрацій.

"Більшість перевірок в Україні, на жаль, організовані не для того, щоб унормувати діяльність того чи іншого бізнесмена. Головною метою є створення умов, за якими йому буде важко працювати. Тоді він даватиме хабарі перевіряючим", - розповідає експерт.

Нагадаємо, мораторій на перевірки приватного бізнесу діє в Україні із січня цього року.