Українські ліси висихають рекордними темпами, а фахівці не знають, як боротися із цим жахливим явищем. Як наслідок, Україна щороку втрачає понад вісім тисяч гектарів зродового лісу.

Про це повідомила тимчасово виконуюча обов'язки голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич.

"Сьогодні ми зіткнулися з проблемою всихання лісів. Якщо раніше вона мала винятковий характер, то зараз проблема набула досить таки загрозливих масштабів. Можемо сказати, що площа висихання лісів, особливо ялинників, щорічно збільшується майже на 8 тис. га. І ситуація буде тільки погіршуватися", - повідомила Юшкевич для 112 каналу.

Юшкевич також наголосила, що в України майже не має досвіду, щоб боротися із цією проблемою, тому до її вирішення планують залучити міжнародних експертів та провести15 вересня тематичну конференцію, на якій розглянуть дану проблему.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як Світовий океан одночасно рятує та вбиває Землю.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще