Місцеві жителі село Колочава Закарпатської області встановили найбільший хрест в Карпатах. Його розмістили на горі Дайвіка.

Про це повідомляє Закарпатський кореспондент.

У хрест вбудували сонячні батареї, щоб жителі села бачили символ з будинків.

Висота розп'яття становить сім метрів, а вага - одна тонна. На розп'ятті фігура Ісуса Христа займає два метри.

Місцеві жителі самі вибрали розташування хреста. Вершина Дайвіка попалася їм не випадково - саме в неї часто б'ють блискавки і трапляються нещасні випадки. Очевидці розповідали про те, як грім потрапляв в стада овець і вбивав пастухів.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

"Для виготовлення і встановлення хреста жителі селища Горб дружно зібрали кошти і допомагали хто як міг. Хтось дав гроші, інший - матеріал, третій - транспорт, багато колочавців доклали фізичних зусиль", - зазначив місцевий активіст Юрій Кливець.

Матеріал по темі: На Івано-Франківщині розкинулося село у формі тризуба

Нагадаємо, що в селі Геча Берегівського району Закарпаття за допомогою сервісу Google Maps виявили загадкову гексаграму - шестикутну зірку. Відомо, що село, яке раніше носило назву Мезогеча, було засновано в 1319 році. На карті, яку кожен може подивитися в інтернеті, видно величезне коло. А всередині дуже чітко зображена зірка Давида. Зараз тут проживає трохи більше тисячі осіб, переважно угорців.