Догляд за волоссям - один з важливих питань, що турбує жінок. Придбати дорогі косметичні засоби, шампуні для волосся цього буде недостатньо.
Щоб волосся були здоровими і красивими, варто враховувати фактори зміни сезону, вашого раціону харчування, а так само правильного способу життя. Всі негативні фактори дуже згубно позначаються на нашій зовнішності і стан волосся в цьому питанні не виняток.

Існує такі типи волосся: жирне, сухе, змішані, нормальні, слабкі, посічені яким необхідний більш ретельний догляд. Стандартна процедура передбачає зволоження сухого волосся і підсушування жирних після основного етапу миття волосся. Також, існують спеціальні процедури, які надають блиск волоссю, обсяг і навіть відновлення натурального кольору волосся.

Дуже важливо правильно мити волосся для того, щоб вони зберігали свою красу і доглянутість.
Для сухого і жирного волосся існують різні методики по догляду.

Жирний тип волосся
Цей тип волосся вимагає особливого догляду після миття. Жирний тип волосся швидко стає брудним. Щоб мати доглянутий вигляд, не варто чекати заповітних два - три дні, щоб знову вимити волосся. При підвищеній жирності їх потрібно мити щодня. Використовуйте бальзами, які необхідно наносити на кінчики волосся. Вони додадуть вашим волоссю доглянутий вигляд.
Для домашнього догляду використовуйте відвари різних трав, які допоможуть трохи знизити активність сальних залоз.
Завжди вибирайте засоби по догляду за волоссям відповідно до вашого типу волосся.

Сухий тип волосся
Сухий тип волосся дуже проблемний, як і проблемна суха шкіра. Сухість вимагає ретельного догляду, постійне живлення і зволоження. Сухі волосся характерні своєю крихкістю і неживим виглядом. Використовуйте живильні бальзами і зволожуючі маски на основі кокосового, реп'яхової і касторової олій, а так само використовуйте незмивні бальзами і маски для кінчиків волосся. Сухі волосся намагайтеся рідше сушити, давайте волоссю висохнути природним шляхом.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В цілому, сушити феном волосся дуже шкідливо для кожного типу. Не можна розчісувати волосся, коли вони ще мокрі, дайте їм максимально висохнути і тоді вже розчісуйте. Вологе волосся можна травмувати, особливо якщо розчісувати металевою щіткою.
Як мінімум два рази на тиждень робіть маски змиваються. Звертайте більше уваги на народні методи по догляду і красиві, доглянуті волосся вам забезпечені.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що волосся, які піддаються хімічній обробці або впливу тепла при сушінні феном або праскою, їх потрібно підстригати частіше. Як правило, вже через місяць вони значно тонше на кінцях.