Затриманий столичними поліцейськими Петро Литвин, якого не пустили за кермо у нетверезому вигляді, не має стосунку до МВС.

Як вдалось з'ясувати ТСН, 69-річний Петро Литвин служив у міліції раніше, отримав звання полковника. А з 1995 по 2013 рік був помічником прокурора у Київській прокуратурі.

Під час спілкування з поліцією, він показував посвідчення заступника начальника управління комітету з корупції, однак до таких структур Литвин стосунку не має. Як не має він і звання генерала.

Користувачі Мережі знайшли згадування про Петра Володимировича Литвина лише у "Літописі МГО "Козацтво Запорозьке", де згадувалось, що ця особа позбавляється генеральського чину через несплату членських внесків.

Читайте також: Патрульні Києва не пустили за кермо п'яного генерала (відео)

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Можна знайти в Інтеренеті відео, де Петро Литвин веде агітацію за кандидата в депутати Міролюб Наталю. У ролику вказано, що "генерал" ще має звання "Герою Радянського Союзу". Але у списках представлених до такої нагороди Петро Литвин не значиться. Наталя розповіла, що Литвин її ошукав. За її словами, він нібито займається шахрайством, представляючись генералом.

ТСН додзвонилась і до самого героя історії – Петра Литвина. Він каже, що ні до якої машини він не йшов і з поліцією розійшлись, потиснувши один одному руки. Зустрічатись з журналістами Литвин не схотів.

Тим часом про подію повідомили президента України Петра Порошенка, який висловив поліцейським подяку за службу. "В Україні всі рівні перед законом та Новою Поліцією - чи ти генерал, чи прокурор. Дякую нашим хлопцям за роботу!" - написав президент у мікроблозі.