72-річний житель Фінляндії продає своє творіння майже за $ 1 мільйон доларів.

Фінн Антті Рако прославився завдяки своєму винаходу - лімузину, побудованому з заліза, яке водій знайшов у себе в гаражі. Машину на 8 колесах, десятьма сидіннями в салоні і вагою в 3,4 тонни Антті назвав FinnJet, передає autopalace.com.ua.

З вигляду лімузин більше схожий на космічний корабель, ніж автомобіль. Зокрема, таке враження справляють 86 фар, 36 дзеркал і 2 реактивних двигуна, якими оснащена машина.

Крім цього, всередині у FinnJet багато зручностей: холодильник, телевізор, мікрохвильова піч, кондиціонер і навіть міні-сауна.

Читайте також: Google випустив у місто перший безпілотний автомобіль

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Антті Рако розповів, що ідея створити гіганта прийшла йому в голову, коли він працював в автосалоні і ремонтував машини. Зокрема, на створення FinnJet у конструктора пішло 6 років, за які Антті обходив всі звалища і знайшов там більше 40 різних декоративних деталей для лімузина, в тому числі капот і крила Chrysler Imperial.

При цьому гігантська "космічна" машина користується великою популярністю в автолюбителів. Лімузин нерідко орендують для екстравагантних заходів. Також авто двічі зайняло перше місце на змаганнях Art Car Parade в Х'юстоні, в Європі автомобіль представили на Essen Motor Show.

Але зараз його 72-річний власник зізнається, що йому важко їздити за кермом, і тому Антті Рако вирішив продати своє дітище за ціною 950 тисяч доларів.