Гривня остаточно зникне з торгового обороту "ЛНР", як розрахункова одиниця, якщо Київ не припинить фінансову блокаду.

Про це повідомив так званий "міністр фінансів ЛНР" Євген Мануйлов, повідомляє сепаратистський "ЛуганскІнформЦентр".

"Якщо і далі буде така фінансова блокада, які влаштувала київська влада проти нашої "республіки", значить, гривні більше не буде на цій території", - заявив він.

Київська влада, за його словами, "ізолювала повністю" "ЛНР" від гривневої маси.

Він зазначив, що гривні в "республіці" вже практично немає, а найближчим часом вона може остаточно зникнути.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

На сьогоднішній день, за його словами, припинені всі економічні взаємовідносини "ЛНР" з Україною "і гривня як засіб для взаєморозрахунків практично вичерпала себе".

Мануйлов заявив, що відхід української валюти з "ЛНР" і "ДНР" коштував Україні "падіння економіки на 25%".

Читайте також: В "ДНР" не пропустили 255 тонн гуманітарки від "Червоного хреста"

Ватажок так званої Луганської народної республіки Ігор Плотницкий 19 березня заявив, що зарплати працівників бюджетних підприємств і установ, а також пенсії в виплачуватимуться в російських рублях за фіксованим курсом.

Керівництво терористичних "ДНР" і "ЛНР" 26 лютого прийняло рішення про можливість використання в розрахунках на підконтрольних їм територіях будь-якої валюти світу, які будуть "зручними". Лідер луганських терористів заявив, що в "республіках будуть ходити рубль, долар та інші валюти".