Запоріжжя – місто, де колись була утворена перша Січ, місто, яке здобуло славу одного з промислових центрів України. І, звичайно, завдяки всьому цьому, місто дуже цікаве для туристів. Щороку туди приїжджає безліч екскурсій, щоб подивитися всі визначні пам'ятки Запоріжжя. Тому, ми вирішили розповісти вам про них, щоб ви точно знали, на що варто поглянути у місті.

Пам'ятки Запоріжжя: топ 4

Острів Хортиця – ідеальне місце для людей, які люблять відпочивати на природі. Він увійшов до списку семи чудес України, і звичайно, не тільки завдяки своїй багатій історії. Зараз там облаштована заповідна зона, де є безліч різних самий унікальних рослин. Крім цього, там можна побачити козацькі могили, старовинне городище, урочище Сагайдачного. Так що, це місце ніби спеціально створене для любителів козацької історії.

Запорізька Січ. А тут ви зможете зустріти реінкарнацію всього козацтва. У цьому місці стоїть ціле місто, де можна побачити старовинні будиночки, церкви, і навіть оборонну вежу. Саме в Запорізькій Січі ви зможете відчути справжній дух козацтва. Особливо вам в цьому допоможе місцевий музей, де ви побачите величезну кількість експонатів того часу. Крім цього, на вас чекатимуть захоплюючі виступи сучасних козаків, які покажуть вам безліч різних трюків з мечами, і на конях.

Дніпрогес. А це вже не настільки історичне місце, але все одно може бути дуже цікавим. Особливо, якщо ви любите подивитися на могутні споруди. Кожен удар хвиль по стінах ГЕС відчувається для всіх, хто стоїть поруч. А особливо цікаво це буде ще тому, що ви можете потрапити на екскурсії в місцеві заводи. Ось такий індустріальний туризм в Запоріжжі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Музей зброї. За розмірами цей музей зовсім невеликий. Але його можна сміливо вписувати в пам'ятки Запоріжжя. Кількість експонатів тут неймовірно велика – аж 4 тисячі. І все це було зібрано приватним власником. Ви зможете подивитися не тільки на старовинну зброю, а навіть на сучасну. Крім цього, представлені експонати майже з усього світу.