Сьогодні вартість бареля нафти вперше за останні півроку опустилася нижче 55 доларів. До такої позначки ціна нафти востаннє доходила 26 січня цього року.

"Якщо така ціна протримається більше тижня, є висока ймовірність того, що вона остаточно закріпиться й більше підніматися не буде", - говорить "Знай" Геннадій Рябцев, директор дослідницького центру "Психея".

Читайте також "Світові ринки вступають в тривалий період низьких цін на нафту" - експерт

На його думку, падіння цін на нафту спричинене повідомленнями про переповнені сховища нафти в США та про зняття санкцій із Ірану.

"Сховища США й насправді переповнені. Сировину вже збирають у пришвартованих на узбережжі танкерах. Натомість споживання нафти падає. Другим чинником є вихід на ринок Ірану. Це означає, що на світових ринках з'явиться ще більше нафти. Тобто є передумови для подальшого зниження ціни. Думаю, після виходу Ірану на ринок сировина може подешевшати до 35 доларів за барель", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також Вперше за два місяці вартість нафти опустилася нижче 60 доларів

На вартість бензину в Україні зниження цін на нафту найближчий місяць не впливатимуть, бо 85 відсотків нафтопродуктів в Україну завозять із-за кордону.

"Звісно, коли нафта подешевшає, то вони теж знизять вартість своєї сировини, але не так швидко. Від стабільних низьких цін на нафту має пройти щонайменше два тижні", - зазначає Геннадій Рябцев.

Нагадаємо, на початку липня барель нафти на світових ринках коштував 60 доларів.