Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав виплачувати кошти з депозитних і поточних рахунків вкладників банку "Київська Русь", який визнали неплатоспроможним. Про це повідомляють у прес-службі Фонду.

"В банку "Київська Русь" вже давно були проблеми. Ще 2014 року НБУ говорив, що статутний капітал цієї фінустанови не відповідає державним вимогам, він замалий. Проте керівництво банку не робило нічого для того, аби його збільшити. Через це НБУ ввів у банк тимчасову адміністрацію й визнав його неплатоспроможним. Якщо б цього не зробили, то через півроку в "Київській Русі" було б все, як у " Дельті" чи "Сіті комерс банку" - затримка вкладів, виведення коштів із рахунків фінустанов тощо", - говорить "Знай" Володимир Марченко, економіст консалтингової компанії AFS.

Читайте також Вкладникам "Дельти" виплачуватиме гроші "Приватбанк"

Банк посідав 26 місце за активами серед вітчизняних фінустанов. Його активи оцінюють у 8,6 мільярдів гривень.

"Якби банк був більшим, то навряд чи вкладникам почали б повернення грошей так швидко. Наприклад, після визнання неплатоспроможним "Брокбізнесбанку" виплати за вкладами почали здійснювати аж через чотири місяці", - каже економіст.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Читайте також "Російські банки в Україні закривають програмісти" - економіст

Виплати по всій Україні здійснюватимуть через "Укргазбанк", "Укрексімбанк" і банк "Південний". Виплачуватимуть лише суми до 200 тисяч гривень.

Нагадаємо,16 липня Нацбанк відкликав ліцензію у банку "Київська Русь" та почав процедуру ліквідації фінустанови.