Ситуація на сході та ускладнені умови для збирання не завадили хліборобам Донецької області змолотити мільйон тонн зерна.

Про це повідомляє AgroTimes.

"Найбільший вал зерна намолотили в Одеській - 2,9 млн тонн, Дніпропетровській - 2,4 млн тонн, Миколаївській - 2,2 млн тонн, Запорізькій - 2,0 млн тонн та Херсонській 1,9 млн тонн областях" - розповів директор Департаменту землеробства і технічної політики в АПК Володимир Топчій.

Читайте також: Під санкції Росії потрапили квіти з Нідерландів

За його словами, минулого тижня погодні умови покращилися і хлібороби вийшли на розрахункові темпи збирання на рівні 400-450 тис. га на добу.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зокрема, на півдні зібрали 86% площ: в Дніпропетровській області 90%, Херсонській - 84%, Запорізькій - 79%, Кіровоградській - 81%.

Збір ранніх зернових майже завершили в Одеській і Миколаївській областях - по 96% зібраних площ.

Зростають темпи збору врожаю на Волині та Львівщині - по 16% прогнозованих площ.

Наразі найвища врожайність ранніх зернових і зернобобових культур - у Хмельницькій (50,7 ц / га), Івано-Франківській (46,9 ц / га), Тернопільській (44,8 ц / га), Львівській (44,7 ц / га) та Черкаській (44 , 4 ц / га) областях.