В Луганській області спецслужби знешкодили підземні трубопроводи, які проклали контрабандисти для перекачування пального через українсько-російський кордон.

Всього співробітники СБУ разом з міліцією, прокуратурою та прикордонниками виявили та ліквідували три канали нелегального переміщення паливно-мастильних матеріалів з Росії до України, повідомляє прес-служба СБУ.

"Контрабанда пального здійснювалася за допомогою прихованих під землею комунікацій довжиною понад 500 метрів кожна, через які нафтопродукти надходили на спеціальні бази накопичення. Дві з них знаходилися в селищі Мілове на одній вулиці, третя – в селі Червона Зірка цього ж району", - сказано в повідомленні.

Бази і трубопроводи належали трьом різним злочинним угрупованням, які конкурували між собою. За попередніми підрахунками, прибуток кожної із злочинних груп сягав півмільйона гривень на місяць.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Читайте також: СБУ перекрила канал постачання набоїв до Одещини

Правоохоронці знищили трубопроводи, вилучили контрабандне пальне та насосне обладнання. СБУ допитує свідків та імовірних організаторів контрабандних каналів.

Спецслужби не виключають зв'язки контрабандистів з бойовиками "ЛНР" та диверсійно-терористичних формувань, які були причетні до організації низки вибухів на цивільних та військових об'єктах Міловського району Луганської області.