Творче об'єднання кінематографістів Вавилон'13 опублікувало трейлер фільму "Крим, як це було".

Як повідомляє Еспресо.TV, у фільмі розповідають про офіцерів, які не перейшли на сторону Росії під час анексії півострова та незаконного референдуму, а залишились чекати повернення на материкову частину України.

Військові, які не зрадили присягу на вірність Батьківщині щиро розповідають про злочинні дії російських офіцерів. Більше шести тисяч моряків військово-морських сил України не зрадили присягу на вірність народу України.

Серед них буд майор Станіслав Карачевський, якого застрелили у військовому гуртожику. 1 квітня його поховали у Бердянську Запорізької області.

"Це як трагедія життя, коли ти все побачив за 20 днів. Тоді оцінив ціну дружби, ціну грошей", - каже військовий у кадрі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Режисер світового рівня зніме фільм про анексію Криму – Яценюк

Автори ідеї розказали, что намагались показати, як Росія за допомогою таких елементів, як тиск, зрада, підкуп і залякування змогла переманити на свою сторону військових.

"Коли ти стоїш під прапором України, а перед тобою купа озброєних військових. Перше, що вони зробили – зірвали наш стяг", - розповідає офіцер ВМС України.

Нагадаємо, що творче об'єднання Вавилон'13 зараз також знімає повнометражний фільм про події на сході України. 11 травня 2015 року вони продемонстрували фільм про оборону Донецького аеропорту та розказали про подвиг кіборгів.