Батьки школярів звернулись до високопоставлених чиновників з наполегливим проханням не приходити до шкіл 1 вересня і не влаштовувати піар-шоу.

Відповідне звернення до чиновників усіх мастей користувачка Facebook Олена Парфьонова розмістили в групі "Батьки SOS".

За її словами, присутність високопосадовців на першовересневій лінійці в школах перетворює дитяче свято на піар для посадовців, за який доводиться платити батькам.

"Звертаємося до вас з проханням не відвідувати, не приїжджати, не планувати урочистих заходів з вашою присутністю 1 вересня в навчальних закладах. Ваша присутність змушує наших дітей влаштовувати для вас свято. Іноді ви спізнюєтеся, іноді ваші красномовні промови занадто нудні й довгі. Якщо ви не знаєте, то "святкове вбрання" навчального закладу - кульки, прапорці, квіти вам - це все за рахунок нас, батьків. Не даруйте нашим дітям букварики з вашими портретами, краще забезпечте своєчасне надходження підручників у школи", - написала Олена Парфьонова.

Щоб уникнути нерозуміння, вона також склала вичерпний перелік персон нон-грата. У список увійшли Президент, прем'єр-міністр, міністри, народні депутати, депутати сільських, селищних, міських, районних рад, чиновники різних рівнів і органів місцевого самоврядування та всі чиновники, хто планує в цьому році відвідати навчальні заклади 1 вересня 2017.

"Ми дуже хочемо подолати совкову традицію лінійок, але якщо ви будете туди приходити, ми ніколи не позбудемося совкового рудимента. Якщо така нестерпна спрага PR в навчальних закладах є, то не приїжджайте 1 вересня в школи, в які місцева влада вклала мільйони, приїжджайте 2 вересня туди, де ваша допомога буде необхідна, де навіть при децентралізації, міська або районна влада не займається освітою", - пише Парфьонова.

Вона також запропонувала надати бажаючим долучиться до Дня знань адреси відповідних навчальних закладів і закликала чиновників обійтися без пафосу.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Всього за 4 дні пост зібрав понад 1,5 тис. репостів і продовжує стрімко поширюватися по мережі.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" розповідав про найцікавіші зміни шкільної освіти.