Для жінок, які не уявляють себе без прикрас підказали, як доглядати за улюбленими золотими та срібними виробами в домашніх умовах та, як повернути потемнілому металу яскравий блиск.

Щоб ваші прикраси завжди виглядали, ніби щойно із магазину, можна спробувати простий метод, за допомогою якого ви швидко очистите вироби від нальоту.

Сода

Поставте каструлю із водою (0,5 л) на вогонь та доведіть до кипіння. Після цього додайте 2 столові ложки соди та покладіть шматок фольги. Занурте у гарячу суміш ювелірні вироби та залиште на 15 хвилин. Після цього протріть ворсистою тканиною.



Сіль

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Підігрійте воду на плиті або у мікрохвильовій печі. У гарячу воді додайте пару ложок солі та кілька крапель засобу для миття посуду. У цій суміші потримайте прикраси до 10 хвилин, а потім прополосніть у чистій воді та ретельно витріть рушником.



Після таких нескладних маніпуляцій ваші прикраси будуть як новими.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", британські археологи відкопали старовинну золоту прикрасу, якій понад 1500 років.