Уряд намагається всіма силами піднести пенсійну реформу, як порятунок для тих хто пішов на заслужені відпочинок і отримує низькі соціальні виплати. Але незважаючи на "осучаснення", українські пенсіонери так і залишаться за межею бідності.

Про це повідомив Володимир Яценко, передає Politeka. Він зазначає, що пенсійна реформа уряду передбачає коефіцієнт заміщення передпенсійного заробітку на рівні 45%.

Але в розвинених країнах критерієм адекватності пенсій вважається коефіцієнт заміщення в 60-70%. Так званий коефіцієнт заміщення заробітку є важливим мірилом адекватності пенсійних доходів в будь-який пенсійній системі.

"Оскільки актуарне" осучаснення "(тобто збільшення) ЄСВ навряд чи зараз політично можливо, майбутнім українським пенсіонерам безальтернативно доведеться не тільки працювати довше, але і менше витрачати й більше заощаджувати", - підсумував Яценко.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, українців очікують не райдужні перспективи після введення в дію пенсійної реформи.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще