Від того, чим ви годуєте свого маленького школяра, залежать його успіхи в навчанні. Дитина має отримати всі необхідні вітаміни й мікроелементи для ефективної роботи мозку і при цьому якомога довше залишатися ситою протягом дня.

Сніданок

Подавайте сніданок не раніше, ніж через 30 хвилин після пробудження, щоб організм встиг прокинутися. Якщо вранці проблеми з апетитом, допоможуть водні процедури і зарядка, пише Clutch.

Найкращий сніданок для школяра - цільнозернові каші - гречана, вівсяна, перлова, рисова або пшенична. Злаки покращують роботу мозку і заряджають енергією. Інші корисні варіанти: сирна запіканка, сирники, яєчня, оладки. Напої: чай, молоко, какао, компот.

Перекус

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Через 2-3 години після сніданку дитині необхідно щось перекусити, щоб позбутися почуття голоду. Якщо у школі немає їдальні, покладіть із собою сухофрукти, галетне печиво, горіхи або бутерброд.

Обід

Правильний обід для школяра складається з трьох страв.

Перша: рибний чи овочевий суп, солянка, борщ, бульйон.

Друга: гарнір, м'ясо, риба, овочеве рагу.

Десерт: шматок ягідного пирога або фрукти.

Полуденок

Це може бути бутерброд із чаєм, домашній пиріг із компотом, фрукти, ягоди або желе.

Вечеря

Останній прийом їжі має бути не пізніше, ніж за дві години до сну. Утримайтеся від смажених і жирних страв. Найкращою вечерею буде овочеве рагу з тушкованим м'ясом, сир зі сметаною, кефір із булочкою чи киселем.

Крім повноцінного меню, подбайте про те, щоб дитина протягом дня випивала достатню кількість води - приблизно 30 мл на 1 кг ваги.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, як правильно обрати шкільний рюкзак.