Навчальний рік тільки розпочався, а деякі батьки вже всерйоз замислюються, як мотивувати дитину до навчання. Звичайно, деякі діти без проблем сидять і гризуть граніт науки, але для деяких же висидіти 5, а то і 6 уроків підряд – це справжня каторга. Так і вдома, після цього, бажання робити домашнє завдання явно не з'явиться само собою. Тому, ми вирішили розповісти вам, як же мотивувати дитину до навчання.

Не змушуйте вчитися
Дивно? Але це правда. Психологи в такому випадку радять згадати себе. Коли вас примушували вчитися на умовного економіста чи юриста, в той час як ви хотіли стати тату-майстром. Адже краще бути хорошим татуювальником, ніж поганим юристом, або економістом, який не вміє раїувати. І різниця у віці тут не важлива, будь вам 7 років, або 27.

Як мотивувати дитину до навчання: підтримуйте його

З першої поради випливає і друга. Якщо він хоче стати, наприклад, тату-майстром, то зробіть все, в межах розумного, що б він спробував це. Купіть йому ручки й олівці, щоб він малював, відведіть на подібні курси. Якщо дитина не спробує цього, то і не буде розуміти, що йому подобається, і до чого прагнути. Це стосується будь-яких починань, будь то хімія, музика, математика, або читання віршів.

Як мотивувати дитину до навчання: правильне оточення

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Оточення впливає на дитину дуже сильно. Саме тому, його рекомендується віддати в якісь секції, які будуть збігатися з інтересами. Дізнайтеся про все, що є в окрузі, і поцікавтеся у дитини, чого вона сама хоче.

Як мотивувати дитину до навчання: не порівнюйте дитину

Як же часто ми в дитинстві чули "поки ти тут бавишся, Катя виграла 3 олімпіаду за місяць". Правда, вам хотілося вирвати кілька клаптиків волосся у цієї Каті? Запам'ятайте, що ви для дитини в будь-якій ситуації – союзник. Хваліть його за успіхи, цікавтеся, що завадило йому домогтися. Гарні оцінки – похвала, погані – дізнайтеся, чому так сталося, і допоможіть дитині.

Ну і, мабуть, головне: погрози і покарання ніяк не мотивують дитину. Звичайно, пригрозивши йому чимось страшним, ви змусите вивчити формулу, або текст. Але він її дуже швидко забуде, або навіть обхитрить вас.