Верховна Рада України прийняла закон, згідно з яким в Україні вводиться 12-річна шкільна освіта.

Як повідомляє Парламентський портал, "за" проголосували 255 народних обранців. Згідно з документом, 12-річне навчання в школі стартує з 2027 року. Тут же нардепи схвалили підвищення вчительської зарплати до 4 прожиткових мінімумів до 2023 року.

За партіями голосування виглядає наступним чином: 110 народних депутатів із фракції "Блок Петра Порошенка", 70 - "Народний фронт", 25 - "Самопоміч", 14 - Радикальна партія, 13 - "Батьківщина", 11 - "Воля народу", 12 - позафракційні народні депутати.

"Опозиційний блок" і "Відродження" не дали жодного голосу "за", тільки "проти".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Володимир Гройсман вважає, що українцям не обов'язково здобувати вищу освіту. Пояснив свою думку тим, що, мовляв, у державі не вистачає кваліфікованих фахівців робітничих спеціальностей і йде підвищення конкуренції на ринку.