Мешканцям окупованих Донбасу неможливо перераховувати пенсії, оскільки на території немає жодних українських держорганів та служб. Згідно з підрахунками ООН в режимі окупації проживає 586 тисяч людей.

Про це повідомив засновник партії "Основа" Сергеій Тарута в ефірі каналу ZIK . Він зазначив, що люди на окупованій території не можуть отримувати пенсії, але держава зобов'язана за всіма міжнародними нормами зробити все, щоб вони отримували ці виплати.

"Сьогодні ми бачимо, що і керівництво ООН і керівництво Ради Європи дуже негативно ставиться до рішення, що ми обмежує права людей, які мусить виконувати наша держава. Наразі єдина можливість отримувати пенсії – це перераховувати її на банківський рахунок на українській території", - сказав політик.

Він додав, що виплати люди можуть отримувати у найближчих до зони АТО містах. Пізніше, за словами нардепа, держава почала економити на переказах коштів, що критично сприйняли світові фахівці по праву.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Тарута впевнений, якщо б люди отримували виплати у повному обсязі, то ніхто на окупованих територіях не хотів би отримувати російський паспорт й виплати з РФ.

"Люди стали заручниками агресії з боку Росії і їм треба допомагати, а не звинувачувати й не платити пенсії", - наголосив нардеп.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, нареп Сергій Тарута наголосив, що в Україні немає жодних ресурсів, щоб підвищити мінімальній рівень зарплати.