Президент України Петро Порошенко скликав 4 серпня засідання Військового кабінету.

Про це на засіданні колегії Міністерства інформаційної політики повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Президент несподівано скликав Військовий кабінет", – сказав він, повідомляє Радіо Свобода.

Раніше 4 серпня секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявив, що за минулу добу на сході України загинули троє українських військових, семеро були поранені.

За його словами, вогонь ведеться з великокаліберної артилерії і мінометів, переважно розташованих у житлових кварталах окупованих міст Донбасу.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: 70 тисяч російських солдат окупували частину України - Порошенко

Секретар РНБО наголосив, що Росія знову застосовує відпрацьовану в Криму і на Донбасі "тактику використання мирних жителів як живого щита для прикриття своїх військових злочинів".

"Військовий кабінет" є робочим органом РНБО в особливий період, завданням якого є, серед іншого, обговорення пропозицій із застосування сил і засобів структур сектору безпеки і оборони України для відбиття збройної агресії.

Головою "військового кабінету" є президент, секретарем – секретар РНБО. До його складу також входять прем'єр, міністри внутрішніх справ, закордонних справ та оборони, голова СБУ, начальник Генштабу Збройних Сил, голова Державної прикордонної служби, командувач Нацгвардії, глава Адміністрації президента, а також за згодою голова Верховної Ради.