Державна фіскальна служба більше не контролюватиме сплату податку на додану вартість.

Про це сьогодні повідомила голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна на брифінгу щодо підписаних президентом Петром Порошенком законів про зміни до Податкового кодексу, передає "5 канал".

Вона зазначила, що новий закон суттєво обмежив сферу податкового контролю.

"З неї виключено податок на додану вартість. Як в усьому світі, буде стосуватися лише контролю за сплатою і обчисленням лише податку на прибуток", - наголосила Южаніна.

Нагадаємо, у червні цього року голова ДФС Роман Насіров анонсував скорочення штату відомства. Кількість працівників планують зменшити на 30%.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Читайте також: Дерегуляцією економіки цілодобово займатимуться 85 експертів - Абромавічус

Це скорочення він планував завдяки впровадженню електронних сервісів. Крім того, у Державній фіскальній службі мали збільшити кількість заступників голови відомства з двох до п'яти для ефективного виконання функцій відомства.

Також він наголосив на призначенні нових керівників територіальних органів ДФС.