Корпорація Google стане дочірньою компанією новоствореного холдингу, який назвали Alphabet.

Про це йдеться в офіційному блозі одного із засновників Google Ларрі Пейджа.

"Найбільшою компанією в Alphabet залишиться Google. Її структуру реорганізують, відділивши підрозділи, які працюють над розробками, далекими від інтернет-бізнесу. Ці нові компанії також стануть частиною нового холдингу", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: GoPro монетизується: якісне відео можна буде купити

Пейдж до прикладу навів компанії медико-біологічного профілю Life Sciences, яка розробляє глюкозочутливі контактні лінзи, а також Calico, яка досліджує сферу досягнення довголіття.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Гендиректором нової структури стане Ларрі, а ще один співзасновник компанії Сергій Брін буде президентом Alphabet.

Старшого віце-президента по продуктах Google Сундара Пічаї призначать генеральним директором оновленої Google.

Холдинг включатиме також компанію X lab, яка розробляє засоби безпілотного транспортування.

Акції Google на біржах замінять на аналогічні цінні папери Alphabet. Старі акції автоматично конвертують у таку ж кількість нових, зі збереженням усіх колишніх прав.

Довідка. Корпорацію Google заснували в 1998 році. Її основний актив, однойменний пошуковик, був навчальним проектом Пейджа і Бріна, які тоді були студентами Стенфордського університету.