В українському уряді люблять розповісти про те, що індексація пенсій неможлива з тієї причини, що це погіршить і без того серйозну інфляцію, однак тут забувають згадати, що зростання інфляції спровокувало зростання тарифів на ЖКГ, а це справа рук вельмишановного уряду.

Як повідомляє "Голос.ua", про це заявив Володимир Лановий - доктор економічних наук, колишній міністр економіки і віце-прем'єр-міністр України, президент Центру ринкових реформ.



"Держава, по суті, відмовилася унормувати терміни виходу на пенсію. Вони у нас прив'язані всього на всього до двох показників: до 60-річного віку, і досягнення 25-річного, і в перспективі, 35-річного трудового стажу. В принципі, це все, що зробив уряд. Більш того, ці дії нічогісінько не дають. В цілому, дії уряду спрямовані тільки на одне - перерозподіл благ, створюваних суспільством. При тому, перерозподіл не на користь простої людини, а на користь тих, хто отримує надприбутки і заробляє на громадських благах. При цьому все робиться з зарозумілим надуванням щік і постійними демагогічними заявами про те, що ось, дайте нам ще попрацювати, дочекайтеся 19-20-го року, і ви матимете 6% зростання економіки", - розповів Лановий.

Експерт зазначив, що всупереч заявам українська економіка знаходиться якщо не на дні, то у вкрай важкому стані. "За підсумками 2016 року Україна перебувала на останньому місці в світі за темпами зростання реальних доходів населення - не тільки тих, хто отримує дохід у вигляді зарплати, а всіх доходів. За 2017 рік статистики поки немає, але я не думаю, що показники значно зміняться", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще


Також Лановий заявив, що мешканці України повинні отримати компенсацію за падіння гривні і зростання цін, щоб фактичні доходи громадян не впали остаточно.

"Однак уряд каже, що він не може індексувати пенсії, оскільки така індексація призведе до ще більшого зростання інфляції, забуваючи, або замовчуючи, про те, що зростання інфляції спровокував він сам, піднявши тарифи на ЖКГ. Виникла ситуація, коли надприбутки монополістами отримано, а реальні доходи населення падають. Такі люди у владі, з моєї точки зору, не можуть керувати суспільством", - резюмував Лановий.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, як змінилася максимальна пенсія в Україні.