Міжнародну миротворчу місію ООН, яку незабаром введуть на тимчасово окуповані території Донбасу, може бути зірвано стараннями Російської Федерації.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Головного управління розвідки Міністерства оборони.



"Керівництво РФ активізувало підготовку до зриву розгортання на тимчасово окупованих територіях Донбасу міжнародної миротворчої місії. На полігонах ЗС (Збройних сил) РФ, розташованих в прикордонних з Україною областях, здійснюється прихована підготовка т.зв. загонів "російських козачих організацій" для подальшого направлення на тимчасово окуповані території сходу України", - йдеться в повідомленні.

Розвідники також встановили, що основна спрямованість підготовки так званих "козацьких підрозділів" говорить про те, що їхнє залучення до заходів з придушення акцій громадської непокори на сході України цілком можливе. Цього добиватимуться в тому числі і шляхом дискредитації виступів місцевого населення незадоволеного російською окупацією.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще


"Серед інших основних напрямків підготовки цих "козаків" є напрацювання ними можливостей по організації і проведенню провокаційних антиукраїнських заходів для створення ілюзії зростання кількості прихильників т.зв. "ідеї руского міра" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні Міністерства оборони.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що заяви стосовно ядерної зброї, які звучали від російського президента Володимира Путіна, жодним чином не послаблять стратегічний план Сполучених Штатів з протидії військової агресії, а скоріше навпаки.

Ми також писали про те, що представники Європейського Союзу повністю підтримають рішення про введення миротворців на Донбас, якщо з цим погодяться в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй.