Дослідники з Окфсордского університету не вірять, що причиною кінця земного людства стане міфічна планета Нібіру і підступні рептилоїди. На думку вчених, є всього три найбільш реальних сценарії кінця світу.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Тотальна термоядерна війна. Вона здатна зруйнувати всі великі міста, заразити радіоактивними речовинами грунт, воду і повітря. Ядерні держави на нашій планеті накопичили вже досить боєголовок, щоб привести такий сценарій в дію. В результаті такої масштабної війни загинуть не тільки люди, але і рослини, і тварини.

Глобальне потепління. В результаті танення полярних льодових шапок значно підніметься рівень Світового океану. Вся або майже вся суша нашої планети опиниться під водою. При цьому виживуть багато морські тварини і риби, але людям доведеться дуже погано - навряд чи вони зможуть пристосуватися до нових умов проживання.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Пандемія. Якийсь вкрай небезпечний вірус з коротким інкубаційним періодом, що передається по повітрю. У найкоротші терміни таким вірусом заразиться переважна частина людства. Вакцину від такої інфекції не встигнуть знайти, і людська цивілізація завалиться. В даний час таких вірусів немає, але варто згадати епідемії Чорної смерті в середні століття, щоб зрозуміти, що такий сценарій цілком реальний.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" в кінці кам'яного віку на території сучасної Грузії жінки вже займалися приготуванням вина. Це було близько п'яти тисяч років тому. Відповідне відкриття було зроблено, коли на залишках стародавніх судин знайшли сліди винної кислоти.

Приготовлено це вино з винограду. Стародавні люди збирали виноградні грона глечики, давали напою перебродити, а потім поміщали судини в холодне приміщення для зберігання.