З 6 по 11 травня в 12 населених пунктах Донецької та Луганської областей обмежений в'їзд.

Цю інформацію повідомляє "Укрінформ", посилаючись на штаб Операції об'єднаних сил.

У штабі розповіли, що таку вжили такий запобіжний захід у зв'язку з підготовкою військових до відбиття і стримування збройної агресії Росії на Донбасі.

Через це, в період з 6 по 11 травня, рух громадського автотранспорту і переміщення осіб буде тимчасово обмежено у таких населених пунктах:

- у Донецькій області: Костянтинівка, Степанівка, Яблунівка, Мирноград, Покровськ, Новотроїцьке, Новогродівка, Бажане, Очеретине, Орлівка;

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

- в Луганській: Михайлівка та Софіївка.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", витрати на утримання бійця української армії збільшуються з кожним роком, і в 2018 році на кожного солдата повинні виділити 12 тисяч доларів. Порівняно з минулим роком ця сума збільшилася на $4 тис.

Так, порівняно з 2017 роком, боєць ВСУ "подорожчав" на $4 тисячі, що пов'язано зі збільшенням загальних витрат на армію. У Держбюджеті на 2017 рік на потреби Міноборони було передбачено 68,8 млрд грн, а в 2018-му - вже - 86,5 млрд.

Також портал повідомляв про те, що 4 травня на полігоні смт Гончарівське Чернігівської області солдат-контрактник загинув в результаті наїзду БМП. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Згідно з інформацією, на загальновоїнській полігоні військовослужбовець за контрактом механік-водій однієї з військових частин, перебуваючи за кермом БМП, скоїв наїзд на солдата-контрактника - військовослужбовця до своєї військової частини, 1996 р. В результаті наїзду останній загинув на місці.

Крім того, нагадаємо, що важливі зміни, яких зазнає ситуація на Донбасі після переходу від Антитерористичної операції до операції Об'єднаних сил, позначив народний депутат Сергій Шахов.

«Перш за все це дає можливість військовим називатися військовими в зоні АТО (зараз це вже ООС). За Конституцією вони перебільшували свої права, коли перебували на тій території. Сьогодні вони отримали законне право бути на тій території, забрали всі повноваження практично в СБУ і контролюють свої структури», — зазначив Шахов.