Співробітники патрульної поліції в Києві затримали ветерана АТО без вагомих причин, приписавши йому підозру у вчиненні кримінального злочину.

Цю інформацію повідомив сам затриманий на своїй сторінці в Facebook.

Так, Олексій Забава (Тім Лінукс) розповів, що в 50 метрах від будинку його зупинили на автомобілі.

"Патрульна машина їхала в темний час доби без світла і проблискових маячків. Не пояснивши причин зупинки, попросили відкрити багажник, я відмовився і попросив скласти протокол обшуку" і запросити двох понятих. Потім була довга розмова, в результаті мене затримали за підозрою у вчиненні кримінального злочину", одягнули наручники, які не мають права одягати на інвалідів, поставили на коліна, заштовхали в патрульну машину і насильно доставили в управління поліції...", - говорить Забава.

За словами затриманого, виявилося, що такі дії були спричинені лише встановленням особи через дрібну крадіжку в районі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"У результаті я в 5 ранку, принижений, замерзлий, як цуцик, без грошей кульгав додому 2 кілометри. На прохання відвезти мене назад, так як важко ходити, поліцейська Майнерова В. В. сказала, що вона не таксист", - підкреслив ветеран АТО.

У Мережі всі були в шоці від такої витівки правоохоронців.

"Ну які ж чорти... І це столиця, що ж по регіонах відбувається?!", "Цирк!! Тупі, вгодовані дармоїди!", "Велике прохання до потерпілого, обов'язково доведіть до суду цих тупоголових, нероб скотів!" - писали користувачі.

Нагадаємо, Олексій Забава довгий час був волонтером, а потім добровільно пішов на фронт: 73 центр, військово-морський спецназ.

16 серпня 2016 року підірвався на міні в Мар'їнці Донецької області. За словами лікарів, йому дивом вдалося вижити.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", незважаючи на те, що ймовірність атаки з боку Російської Федерації все ще досить висока, в Україні поки що немає необхідності проводити додаткову хвилю мобілізації.

Про це заявив глава Міністерства оборони Степан Полторак, передає "Оглядач".

"Зараз я не бачу такої необхідності, незважаючи на погрози, які є з боку Росії. По-перше, нами вже проведена серйозна робота - створений резерв, перша черга - 150 тис. По-друге, є резерв озброєння, техніки. Рівень мотивації і підготовки особового складу значно вище. У нас є облік мобілізаційного ресурсу - військкомати вже мають можливості досить швидко розгортатися і працювати на повну потужність", - сказав він.