Відкрите звернення до президента РФ Володимира Путіна написали російські культурні діячі. Вони вимагають негайно звільнити незаконно утримуваного в'язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова.

Звернення діячів культури до Путіна

"Шановний Володимир Володимирович! Людина помирає. Ми не думаємо, що його (Сенцова — ред.) провина настільки велика, щоби за неї давали 20 років. Він щирий та чесний у своїх переконаннях — його безстрокове голодування це доводить. Потрібно проявити милосердя, щоби врятувати життя людини. Нам потрібно пом’якшувати політичний клімат у країні, миритися з сусідами. Помилуйте Олега Сенцова, ми просимо вас", - йдеться у тексті листа.

Як відомо, свої підписи під цим зверненням поставили: журналіст та телеведучий Володимир Познер, режисери Андрій Звягінцев, Олексій Учитель, Олександр Сокуров, Валерій Тодоровський, Олексій Федорченко, Юрій Норштейн, Павло Лунгін, Костянтин Бронзит, телеведуча Катерина Мцітурідзе, акторка Чулпан Хаматова та журналістка, екс-кандидатка у президенти РФ Ксенія Собчак.

Дивіться: "Це людожерство – чути його", - Звягінцев про голодування Сенцова

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Справа Сенцова

Як повідомлялося, у Москві затримали акторів "Teaтру.doc" Марію Чупринську та Григорія Гандлевського, а також художницю Алісу Сафіну і активістку Наталію Савоськина, які роздавали листівки на підтримку Сенцова.

Кілька днів тому у київському кінотеатрі "Жовтень" відбувся благодійний показ фільму Громадського "Етапом через пів-Землі" про українських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей. 1-2 червня відбувся перший етап акції #SaveOlegSentsov. Режисер Аскольд Куров, який зустрівся із Сенцовим 4 червня, повідомив, що Сенцова примусово годуватимуть у разі загрози його життю. 5 червня Олег Сенцов написав листа лідерам країн "Великої сімки".

Дивіться: письменник Юрій Андрухович долучився до акції на підтримку Сенцова

Як повідомляв портал "Знай.ua", Уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денисова провела зустріч із своєю російською колегою Тетяною Москальковою, під якої сторони обговорювали "можливість синхронності їхніх дій", тобто – спільного відвідування полонених.