Міграція освічених, молодих, талановитих українців – це ніщо інше, як втеча від проблем. Такої позиції дотримується відомий драматург, режисер Влад Троїцький. І причини тому, на його думку, цілком очевидні для кожного із нас.

У пошуках кращої долі

Режисер вважає, що величезні масштаби потоку заробітчан свідчать про майбутнє руйнування не тільки на рівні економіки, а й національних принципів:

"Мені здається, будь-який вчинок, який розділяє країну, не важливо, за мовним принципом, за культурному принципом - це те, що веде до руйнування. Це знову ж територія війни. Тому будь-які пікети, особливо агресивні дії - це руйнування. Нам і так, насправді, не так багато залишилося. Знаємо, що люди тікають з України, освічені, молодь і так далі. Це відбувається втеча. Вони біжать в Європу, Америку чи Канаду, де більш демократичне, толерантне середовище", - підкреслив Троїцький.

Український режисер, драматург Влад Троїцький

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Драматург також нагадав нещодавню суперечку навколо мовного питання, зокрема негативне висловлювання колишнього народного депутата від фракції "Свобода" Ірини Фаріон про російськомовних:

"Пані Фаріон стверджує, що людина, яка говорить російською мовою, - це просто недоумок. Але я російськомовна людина, українець, але російськомовний. Я створив такі проекти, як "ДахаБраха", Dakh Daughters, які реально роблять, формують позитивний образ України у усьому світі", - підсумував він.

Міграційна загроза: куди та навіщо тікають українців?

За офіційною статистикою, попит на українських заробітчан найбільше зростає в Польщі, Словаччині, Литві і Хорватії. Для підтримки зростання економіки Польщі країни необхідно залучити 5 млн емігрантів, а загальна кількість виданих запрошень на роботу в 2018 році для українців складе 3 млн.

Причини виїзду українців за кордон

Взагалі серед населення економічно активна частка наразі не досягає 50%. За експертними оцінками, сьогодні за кордоном працюють до 5 млн українців.

Різниця зарплат в Україні та світі

Міжнародна організація з міграції оцінює можливе потенційне збільшення кількості міжнародних трудових мігрантів у короткостроковій перспективі на 41%. Серед потенційних трудових мігрантів майже половина – віком від 18 до 29 років.

Саме серед таких молодих людей кількість довгострокових трудових мігрантів, які вирішили не повертатися до Україні, є майже вдвічі більшою ніж серед людей віком від 45 до 65 років. Додатковий ризик для українського ринку праці – збільшення кількості студентів, що навчаються за кордоном.

Дивіться: Масштаби та причини трудової міграції

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли правду про систему працевлаштування у Польщі.