В Україні знову тимчасово заборонили продаж двох препаратів. На цей раз від тиску - "Вазар" і "Вазар Н". Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Причиною заборони називають виявлення шкідливих домішок, які можуть бути канцерогенами для людини.

Препарат "Вазар", який застосовують від високого тиску, продавати тимчасово і не застосовувати в аптеках і лікарнях України до того моменту поки не буде висновку експертизи.

При цьому держслужба ввела постійну заборону на "Валсар Н" в порошку, який виробляється в Китаї. Ці ліки також застосовують проти високого тиску.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

В Україні тимчасово заборонили продавати таблетки "Комбіспазм" індійського виробництва через невідповідність вимогам якості. Про це свідчить відповідне розпорядження Держлікслужби України.

Раніше, в Україні під заборону потрапив відомий протигрибковий крем "Ламидерм", виготовлений індійською компанією "Индоко Ремедис Лімітед".

Причина тимчасової заборони цього крему - анулювання висновку про підтвердження відповідності умов виробництва вимогам.

Також, державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, заборонила препарат "Неотризол", який застосовують в гінекології. Дане рішення тимчасове. Взяли його у зв'язку з численними порушеннями виробника, через яких невідповідність українських стандартів якості.

Під заборону потрапили таблетки вагінальні серії E17172, вісім таблеток у блістері, по 1 блістеру в картонній коробці.

Проводять "Неотризол" в Індії. Він застосовується при анаеробних інфекціях, трихомонаде, бактеріальному вагінозі і вагініті. Також "Неотризол" використовують і в якості профілактики перед гінекологічними операціями, перед пологами або обстеженнями.

9 липня, в Україні почала діяти заборона на продаж відомого препарату "Стрепсілс". Популярні льодяники для лікування інфекційно-запальних захворювань горла і ротової порожнини не відповідають методам контролю якості за категоріями "ідентифікація" та "кількісне визначення".

У повідомленні прес-центру Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками говориться, що мова йде тільки про конкретний вид льодяників, а саме "Стрепсілс з ментолом та евкаліптом".

Як повідомляв портал "Знай.uа", за словами колишнього заступника голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослава Протаса, українці ризикують власним життям за придбання неякісних і фальсифікованих медпрепаратів в аптеках.