Військовослужбовець десантно-штурмової роти 501-го батальйону морської піхоти Тарас Чмут прокоментував доукомплектувані аптечки для бійців.

Морський піхотинець описав комплектацію аптечки, яку рота отримала від держави, і запропонував засновані на власному досвіді корективи.

Про це Чмут написав на своїй сторінці на Фейсбуці.

"Доукомплектовують аптечки морської піхоти джгутами турнікетами (SOF Tactical Tourniquet) і кровоспинними бинтами QuikClot Combat Gauze. Не кажу за всіх, але нашій роті і 1-й роті 501-го батальйону видавали точно.

Таким чином, від держави ми отримали аптечку у складі
1. Знеболююче у шприц-тюбику Налбуфин;
2. Антибіотик Аугментин К625;
3. ІПП (радянський, 1986 року);
4. Джгут Есмарха;
5. Бинт марлевий стерильний 7м на 14см (радянський, 1987 року);
6. Серветки просочені нестерильні гемостатичні Хтозна-Гента;
7. Пластир;
8. Ніж садовий (так, саме так !! Ніж садовий);
9. Маркер-зеленка;
10. Одноразові медичні рукавички
+
11. Джгут турнікет (SOF Tactical Tourniquet)
12. кровоспинний бинт QuikClot Combat Gauze (7.5 см на 3.7 м)

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Ну і це все в чохлі - толковому, але не без недоліків", - написав Чмут.

Читайте також: Зміна ролей: українці вчать американців військовій справі

При цьому боєць зазначив, що навіть з урахуванням отриманих засобів без якісної медичної підготовки неможливо надати першу допомогу на полі бою.

Все це марно "без якісної медичної підготовки, тижні так з два, з реальним відпрацюванням всієї начинки у всіх можливих ситуаціях і місцях, з роботою вночі, під обстрілами, в стані стресу і т.д.", - написав морпех.