Уряд планує повністю використати наступний транш кредиту від Міжнародного валютного фонду на поповнення золотовалютних резервів.

Як повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, ці гроші не підуть на фіскальні потреби уряду, передає УНІАН.

За словами міністра, українська сторона не буде піднімати питання про збільшення розміру третього траншу або об'єднання декількох подальших траншів в один.

Читайте також: Мінфін заклав у Держбюджет-2016 курс 22,4 грн за долар

Нагадаємо, Україна і МВФ реалізовують чотирирічну програму кредитування економіки України загальним обсягом фінансування 17,5 млрд дол. Перший транш у рамках програми обсягом 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

31 липня рада директорів МВФ схвалила виділення другого траншу в розмірі 1,7 млрд дол. Ці кошти були зараховані на рахунки НБУ 4 серпня і в повному обсязі пішли на поповнення золотовалютних резервів.

Другий перегляд програми з метою можливого виділення третього кредитного траншу очікується восени. Загальний обсяг коштів, які Україна може отримати від МВФ за підсумками року, становить 10 млрд дол.