"Ощадбанк" подає до суду на Росію за завдані збитки внаслідок окупації українського півострова Крим. Про це під час прес-конференції заявив голова правління "Ощадбанк" Андрій Пишний.

За його словами, сума позовних претензій буде більшою за $1 млрд.

"Це правильне рішення. Правда, трохи пізнувато. Толкові юристи могли це зробити ще в квітні 2014 року. Але добре, що все ж таки керівництво державного банку зважилося на цей крок. Таким чином державна фінустанова таким жестом закликає й інші банки та фірми подавати на окупантів до суду", - говорить "Знай" Володимир Марченко, економіст консалтингової компанії AFS.

Читайте також НБУ прогнозує інфляцію в 2016 році на рівні 12%

За його словами, міжнародні суди зазвичай довго розглядають подібні питання — від одного до трьох років.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"На жаль, навряд чи росіяни прислухаються до рішення судів. Вони розуміють лише мову сили. Тому наша влада має просто арештувати у десять разів більше активів російських фінустанов в Україні й передати їх в "Ощадбанк". Далі почати арешт російського майна тут — авіалайнерів, потягів, вантажівок. Наступним кроком має бути відключення електроенергії в Криму та перекриття води на півострові", - каже експерт.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що "Ощадбанк" подасть позов проти Росії на суму близько 15 млрд. грн.