Відомий художник Майкл Мерфенко в образі немовляти, який символізує Україну, на картині про анексію Криму Росією, випадково зобразив екс-президента Віктора Януковича. Про це він розповів в інтерв'ю "Обозревателю".

На картині немовляту (Україну) пиляють на частини. За словами художника, як тільки українці побачили картину, то стали вказувати на схожість з Януковичем.

"Це таке відкриття! Коли люди починають говорити, що це Янукович, у мене шок. Мені самому тепер треба дивитися і порівнювати. Я зробив цей малюнок у перший день, коли російська агресія починалася у Криму, я ще тоді казав, що це тільки початок , і вони будуть різати країну - вони будуть різати дитину. І тоді я зробив цю велику яскраву картину. Коли виставляєш цю картину в Україні, всі бачать Януковича. Можливо, це результат впливу на мене тих подій, я не знаю. Я його там не бачу ", - прокоментував Мерфенко.

Читайте також: Художник зі Львова позичив свої картини для американських серіалів (фото)

Цю картину художник вже виставляв кілька разів за кордоном.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще