Рішення побудувати газопровід Nord Stream II ("Північний потік 2") збільшує для російського газового монополіста "Газпрому" комерційні ризики і ризики по залученню коштів.

Про це повідомило рейтингове агентство Fitch, пише Reuters.

"Це може ускладнити реалізацію проекту і значно збільшити боргове навантаження "Газпрому", якщо йому доведеться залучати кошти на будівництво газопроводу напряму", - вважають аналітики Fitch.

"Газпром" влітку домовився з європейськими партнерами Shell, Engie, OMV, BASF-Wintershall і E.ON про збільшення пропускної здатності трансбалтійського "Північного потоку" шляхом будівництва ще двох ниток магістралі, наростивши таким чином її загальну потужність до 110 млрд куб. м на рік. Проектна компанія була створена партнерами у вересні.

Читайте також: З метзаводу Ахметова стягнули штраф за забруднення повітря

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк раніше заявив, що проект будівництва газопроводу "Північний потік-2" суперечить заявленим принципам європейського газового ринку, завдає значної шкоди Україні та Словаччині і зберігає енергетичну залежність ЄС від Росії, тому Київ сподівається на блокування цього проекту Єврокомісією.