Міністерство економічного розвитку та торгівлі пропонує створити державну управляючу холдингову компанію. До її складу увійдуть 12 стратегічних українських підприємств.

Про це повідомляється в постанові "Деякі питання створення ПАТ "Державна керуюча холдингова компанія "Укрхолдинг", передає "Економічна правда".

Статутний капітал холдингу сформують за рахунок держпідприємств, які ввійдуть до його складу. Він об'єднає такі компанії, як НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Укргідроенерго", НАК "Надра України", "Будівельна компанія "Укрбуд", ПРАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ", "Український банк реконструкції та розвитку", "Державний ощадний банк України", "Родовід банк", "Державний експортно-імпортний банк України". Холдинг отримає 100% власності на ці підприємства.

У перелік також увійшли 75% ПАТ "Турбоатом", 50% ВАТ "Хартрон" і 93% ВАТ Акціонерний банк "Укргазбанк".

Читайте також: На більшості українських підприємств продовжуються скорочення - дослідження

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Створення холдингу, згідно з пояснювальною запискою, дозволить поліпшити управління найбільшими суб'єктами господарювання державного сектору економіки, а також підвищити ефективність їх діяльності в результаті застосування в компанії високих стандартів корпоративного управління.

Об'єднання дозволить залучити найбільш кваліфікованих фахівців до управління держкомпаніями та сконцентрувати їх експертизу та аналітичні можливості в межах однієї управлінської структури. Це, в свою чергу, підвищить можливості держави у аналізі інформації і прийняття управлінських рішень щодо компаній.